Schaarbeekse boeren- en ambachtsmarkt

image par défaut

Ontdek het Schaarbeeks talent.

Producenten, ambachtslui en ontwerpers zijn allemaal van de partij op de Schaarbeekse boerenmarkt. Maak kennis met hun talent in de vorm van ambachtelijke creaties en Schaarbeekse lekkernijen. En dat in een typisch Schaarbeekse sfeer. 

Praktische info

Adres: Josaphatpark, 1030 Schaarbeek
Datum: 08/10
Uren: 12:00>18:00

Het Josaphatpark

Het Josaphatpark, een stadspark van 22 hectare ontworpen door landschapsarchitect Edmond Galoppin en ingehuldigd in 1914, werd tussen 2006 en 2011 volledig gerestaureerd door Beliris.
Het herstel van de groene long van Schaarbeek omvatte niet minder dan 11 verschillende projecten, die samen bijna 14 miljoen euro kostten. Het park is namelijk opgebouwd uit verschillende elementen, waarvoor specifieke teams nodig waren: rotstuinen, vijvers, gebouwen, beeldhouwwerken, beplantingen, paden, enz.

Het Josaphatpark is niet het enige park in het gewest dat Beliris heeft gerenoveerd.
De voorbije 20 jaar heeft Beliris ook het Leopoldpark en het Terkamerenbos gerenoveerd voor de Stad Brussel, het Marie-Josépark en het Karreveld in Molenbeek en het Wolvendaelpark in Ukkel.
Beliris heeft ook nieuwe parken aangelegd in samenwerking met Leefmilieu Brussel: het nieuwe Allee du Kaaipark langs de Materialenkaai, het L28-park tussen de stations Pannenhuis en Belgica en het park aan de Ninoofsepoort.
Beliris renoveert momenteel ook het park van Vorst en begint binnenkort met de werken aan het Dudenpark in Vorst.

En daarmee houdt het nog niet op voor Beliris, dat binnenkort het Neerpedepark in Anderlecht en het Jubelpark in Brussel en Etterbeek zal renoveren.

Meer informatie over de renovatie van het Josaphatpark.
Meer informatie over de Beliris-werven: beliris.be.