Nimfen op stelten

image par défaut

Laat je betoveren door de goddelijkheid van de natuur.

Wil je graag eens kennismaken met heel bijzondere wezens? Mis dan de betoverende voorstelling van vier nimfen op stelten niet. De nimfen belichamen de godinnen van de natuur. Ze beloven je een betoverende en verbazingwekkende show. Een poëtisch moment dat je even helpt te ontsnappen aan de stadsdrukte.  

Praktische info

Adres: Jourdanplein, 1040 Etterbeek 
Datum: 07/10 
Tijdstip: 16:00>17:00

Jourdanplein

In samenwerking met de gemeente Etterbeek heeft Beliris het Jourdanplein vernieuwd (2018). Het heraanleggingsproject (Sum Project – Greisch) maakt het plein uitnodigender voor markten, winkels en volksfeesten door een deel in te richten als voetgangerszone. De vrijgemaakte ruimte wordt een plek van ontmoeting, een modern plein dat uitnodigt tot wandelen of ontspannen. Verder wordt ook de Froissartstraat tot aan het kruispunt met de Torekenstraat heringericht, en komt er een verkeersplateau op het kruispunt met de Maelbeeklaan dat het plein rechtstreeks verbindt met het Leopoldpark.

Beliris renoveerde ook de ondergrondse parking Maelbeek in de buurt van het plein. Een eerste stap in het project was de waterdichtheid van de parking herstellen om lekken te voorkomen. Dit betekende dat het park Jo Heyne, dat boven de parking ligt, volledig heraangelegd moest worden (MSA, Ney & Partners). 

Na de werken zijn er 70 parkeerplaatsen beschikbaar voor de bezoekers van Brussel. De toegangen van de parking werden volledig herzien, zowel die voor auto's als voor voetgangers. Er kwam ook een lift voor mensen met beperkte mobiliteit.


Meer informatie over de heraanleg van het Jourdanplein.
Meer informatie over de Beliris-werken: beliris.be.