Klassieke muziek in het zwembad van Elsene

image par défaut © Beliris

Klassieke muziek weerklinkt in het zwembad van Elsene.

Het zwembad van Elsene, dat volop gerenoveerd wordt, verwelkomt het duo Bohemians. Het wordt een namiddag vol akoestische concerten. In een intieme setting brengen François, op viool, en Elyo, op gitaar, een reeks covers van klassiekers (Nirvana, Michael Jackson, The Beatles), hedendaagse muziek (Avicii, Adele, Ed Sheeran, Maroon 5) en filmmuziek (Game of Thrones, The Snow Queen).

⚠️ Wegens werkzaamheden zijn de activiteiten in het zwembad van Elsene helaas niet toegankelijk voor PBM's en kinderwagens. 

Praktische info

Adres: zwembad van Elsene, Zwemkunststraat 10, 1050 Elsene
Data: 07/10
Openingstijden:  13:00>13:45, 14:00>14:45 & 15:00>15:45

Zwembad van Elsene

Beliris staat in voor de renovatie van het gemeentelijk zwembad in Elsene.

Het zwembad van Elsene is het oudste zwembad van het Brussels Gewest, en trouwens ook een van de oudste van België. Het is een belangrijk stuk Brussels erfgoed dat het verdient bewaard te worden. De kuip van het zwembad is een van de eerste voorbeelden van gewapend beton van de bekende Franse architect François Hennebique.

Het zwembad, gebouwd in 1904, is toe aan een grondige renovatie. Het doel van dit project is het comfort van de zwemmers te verhogen, de toegankelijkheid van het gebouw te verbeteren en het in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen. Dit gebouw, dat een hoge erfgoedwaarde heeft, is sinds 2007 geklasseerd.

Om dit te bereiken, zijn volgende ingrepen voorzien:

  • de restauratie van het erfgoed, met name de zwembadzaal, de filterzaal, de centrale gang vanaf de ingang aan het straat, en de vroegere directeurswoning waarin de kantoren van het zwembad zijn ondergebracht;
  • de renovatie van de voormalige openbare baden tot een onthaal dat toegankelijk is voor personen met beperkte mobiliteit via een nieuwe ingang aan de zijkant van het gebouw;
  • de transformatie van een oud bijgebouw tot sport- en lesruimte
  • het creëren van een nieuw volume voor technische ruimtes en kleedkamers voor groepen.

De indeling van het gebouw wordt aangepast om een duidelijk onderscheid te maken tussen de zones met schoeisel en die met blote voeten. Na de werken zullen bezoekers nog steeds binnenkomen via de hoofdingang aan de Zwemkunststraat, die hersteld zal worden. Er komt een ruimte waar zwemmers hun schoenen kunnen uittrekken en via een ontsmettend voetbad het zwembad kunnen betreden. Zoals voorheen zullen de bezoekers zich omkleden in de individuele cabines aan de rand van het zwembad, die door de badmeesters worden geopend en afgesloten.

Er wordt al jaren een beroep gedaan op de expertise van Beliris om sportfaciliteiten in het gewest te renoveren.

Zo heeft Beliris het zwembad Nereus in Ganshoren, Louis Namèche in Molenbeek en, zeer recent, Neptunium in Schaarbeek gerenoveerd.

Beliris is ook betrokken bij de renovatie van tal van sporthallen, waaronder het sportcomplex Vroegegroenten in Vorst, de nieuwe omnisportzaal in Evere en het sportcentrum Victoria II in Koekelberg.

Beliris heeft hier al bijna 60 miljoen euro in geïnvesteerd.

Meer informatie over de renovatie van het zwembad.
Meer informatie over de Beliris-werken: beliris.be.