Kioskconcerten

image par défaut

Livemuziek in de kiosk van het Josaphatpark.

Tijdens de boeren- en ambachtsmarkt wordt de kiosk van het Josaphatpark omgetoverd tot een bruisend podium voor livemuziek. Op het podium staan alleen maar artiesten uit Schaarbeek.  

14:00 > 14:50 - Chibida
Beïnvloed door een rijk muzikaal erfgoed neemt Chibida Dumba je mee op een reis langs Congolese rumba, Frans chanson, wereldmuziek en Afropop. Hij brengt humanistische waarden over door middel van krachtige teksten.  Ontdek meer: Facebook

15:30 > 16:20 - Touko Sari
Touko Sari betekent "Niemand is een vreemdeling". Deze boodschap wil de band delen via muziek die reggae, world, folk en blues mengt. Reis in Brussel van de straten van Sao Paolo naar de zonnige buitenwijken van Bembereke. Meer info: Facebook

 17:00 > 18:00 – Wall of Fire
Laat je meeslepen door de aanstekelijke energie van de groep Wall of Fire. Deze band laat zich inspireren door een brede waaier aan muziekgenres en brengt pakkende melodieën en groovy poprockdeuntjes. Meer weten: Facebook

Praktische info

Adres: Josaphatpark, 1030 Schaarbeek
Datum: 08/10
Uren: 12:00>18:00

Het Josaphatpark

Het Josaphatpark, een stadspark van 22 hectare ontworpen door landschapsarchitect Edmond Galoppin en ingehuldigd in 1914, werd tussen 2006 en 2011 volledig gerestaureerd door Beliris.
Het herstel van de groene long van Schaarbeek omvatte niet minder dan 11 verschillende projecten, die samen bijna 14 miljoen euro kostten. Het park is namelijk opgebouwd uit verschillende elementen, waarvoor specifieke teams nodig waren: rotstuinen, vijvers, gebouwen, beeldhouwwerken, beplantingen, paden, enz.

Het Josaphatpark is niet het enige park in het gewest dat Beliris heeft gerenoveerd.
De voorbije 20 jaar heeft Beliris ook het Leopoldpark en het Terkamerenbos gerenoveerd voor de Stad Brussel, het Marie-Josépark en het Karreveld in Molenbeek en het Wolvendaelpark in Ukkel.
Beliris heeft ook nieuwe parken aangelegd in samenwerking met Leefmilieu Brussel: het nieuwe Allee du Kaaipark langs de Materialenkaai, het L28-park tussen de stations Pannenhuis en Belgica en het park aan de Ninoofsepoort.
Beliris renoveert momenteel ook het park van Vorst en begint binnenkort met de werken aan het Dudenpark in Vorst.

En daarmee houdt het nog niet op voor Beliris, dat binnenkort het Neerpedepark in Anderlecht en het Jubelpark in Brussel en Etterbeek zal renoveren.

Meer informatie over de renovatie van het Josaphatpark.
Meer informatie over de Beliris-werven: beliris.be.