Het grote feest - Cinemaximiliaan

image par défaut © David Ducon

Openluchtcinema

Neem op zaterdagavond 7 oktober plaats in de Grote Hal en kom een filmpje meepikken in openlucht. Deel deze speciale avond met je vrienden en familie en ontdek een nieuwe manier om cinema te ervaren.

De titel van de film moet nog worden bevestigd.

 

* Dans le silence d'une mer abyssale - Juliette Klinke (2021, 20' - FR) 
Aan de hand van beelden gemaakt door filmmaaksters begin 20e eeuw maken we een reis tussen heden en verleden, herinneringen en wat vergeten werd. Een poëtische film die het publiek meeneemt naar de eigen kennis, persoonlijke en sociale constructies.

* The Strait between us - Yun-tien Chu (2021, 18' - BE)
Tijdens de pandemie wil een verbannen Taiwanese cineaste een visuele brief schrijven aan haar vader. Die woont nog in haar geboortestad. In de brief heeft ze het over haar tegengestelde politieke standpunten en over de oorsprong van hun conflict.

*Anadrôme - Oan Moonens & Fien Bergman (2023, 18' - BE)
Michée en Yisra zijn broer en zus. ‘s Nachts varen ze op het water in Brussel op zoek naar de geheimen van de stad. Een familieportret en een relatieschets van twee mensen die geconfronteerd worden met de plaats waar ze wonen en er zich thuis voelen.

Praktische info

Adres: De Grote Hal, Nijverheidskaai 79, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Datum: 07/10
Openingstijden: 19:00>21:30

De Heyvaertwijk en Beliris

Beliris is overal betrokken in het Kanaalplan en de vele bijbehorende projecten.
Zo was de aankoop van de gronden en gebouwen in de Heyvaertwijk die nodig waren om deze projecten uit te voeren enkel mogelijk dankzij de middelen van het federaal fonds Beliris.

Beliris financierde de aankoop van de terreinen voor de aanleg van de “Grote Hal” en de andere omliggende projecten.
Ook de gronden voor het toekomstige Kleine Zennepark zijn aangekocht met middelen uit het federale fonds Beliris.
Dit nieuwe park, een project onder leiding van Leefmilieu Brussel, zal een ecologische, recreatieve en sociale ruggengraat vormen in het hart van de Heyvaertwijk en de verschillende parken en hotspots in de wijk met elkaar verbinden: het Dauwpark, het Ninoofsepoortpark, het Liverpoolplein, de slachthuizen en het kanaal.

Kom meer te weten over de werkzaamheden aan de Grote Hal.
Voor meer informatie over de Beliris-werken: beliris.be.