Canal Rebond - Recyclart

image par défaut

Ontdek Canal Rebond, verschillende opblaasbare attracties.

Recyclart maakt opblaasbare installaties van gerecycleerde PVC-zeilen. Zo kunnen kinderen zich amuseren in een gerecycleerde omgeving. En niet in een wereld van verspilling. Voor de iets ouderen onder ons vormen de werken een feestelijk decor voor de kanaalwijk. De opblaassessies monden uit in een participatieve show. Die zal zeker voor een frisse wind in de buurt zorgen.

Geniet van drie unieke ervaringen:
 
1. 'Spring Poubelle'
'Spring Poubelle' is een springkasteel gemaakt van pvc-zeildoek dat werd vervaardigd uit afgedankte reclameposters. Deze gigantische opblaasbare vuilnisbak, ontworpen door de Brusselse kunstenaar Lucas Engels, maakt kinderen onder de 7 jaar bewust van recycling.
 
2. Atelier Canal Palace
Er is ook een groter springkasteel dat zal aansluiten bij een project dat in april 2024 officieel zal worden voorgesteld: het opblaasbare museum in de wijk Heyvaert/Hertogin. Kunstenaars zullen de muren versieren met originele afbeeldingen. De kunstenaar Lucas Engels zal er een speciale creatie toevoegen: een boot waarop je berichten voor de toekomst kunt schrijven. Die zal tijdens een ceremonie te water worden gelaten in het kanaal en worden tentoongesteld in de Grote Hal.
 
3. Springkasteel
Oudere kinderen (7-14 jaar) kunnen zich uitleven op een springkasteel dat lijkt op het uiteindelijke opblaasbare museum, zodat iedereen het project kan visualiseren terwijl ze plezier maken.

Praktische info

Adres: De Grote Hal, Nijverheidskaai 79, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Datum: 08/10
Openingstijden: doorlopend, 13:00 >18:00
Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Heyvaertwijk en Beliris

Beliris is overal betrokken in het Kanaalplan en de vele bijbehorende projecten.
Zo was de aankoop van de gronden en gebouwen in de Heyvaertwijk die nodig waren om deze projecten uit te voeren enkel mogelijk dankzij de middelen van het federaal fonds Beliris.

Beliris financierde de aankoop van de terreinen voor de aanleg van de “Grote Hal” en de andere omliggende projecten.
Ook de gronden voor het toekomstige Kleine Zennepark zijn aangekocht met middelen uit het federale fonds Beliris.
Dit nieuwe park, een project onder leiding van Leefmilieu Brussel, zal een ecologische, recreatieve en sociale ruggengraat vormen in het hart van de Heyvaertwijk en de verschillende parken en hotspots in de wijk met elkaar verbinden: het Dauwpark, het Ninoofsepoortpark, het Liverpoolplein, de slachthuizen en het kanaal.

Kom meer te weten over de werkzaamheden aan de Grote Hal.
Voor meer informatie over de Beliris-werken: beliris.be.